Datum publikace 29. 08. 2019 Sdílet článek

Podnikatelský daňový kalendář: září 2019

Author Seyfor, a. s. 1 minuta čtení 0
Náhledový obrázek

Splatnost první splátky daně pro poplatníky s daní nad 5 tisíc korun, žádost o vrácení DPH u Evropské unie nebo splatnost další čtvrtletní zálohy na daň z příjmů. To jsou některé ze zářijových povinností živnostníků. Přečtěte si, jaké daňové události vás čekají tento měsíc.

Září je měsíc plný povinností nejen pro školáky, ale také pro podnikatele. Například zemědělci a chovatelé ryb s daní vyšší než 5 tisíc korun mají lhůtu pro zaplacení první splátky daně z nemovitých věcí. Zaplatit ji musí do 2. září.

Běhání po úřadech se nevyhnou ani poplatníci daně z příjmů – jestliže vaše poslední daňová povinnost přesáhla 150 tisíc korun, pak musíte zálohy na daň z příjmů platit čtvrtletně. Nezapomeňte na ně ani v září, máte čas do 16. září.

Pokud jste registrovaní plátci DPH a zároveň nakupujete zboží pro své podnikání v některém z členských států Evropské unie, čeká vás v září i příjemnější povinnost – můžete si totiž zažádat o vrácení DPH. Žádost pošlete do konce září – jde to i elektronicky přes Daňový portál Finanční správy ČR.

Tyto i další povinnosti najdete v kalendáři.

kalendar-zari-2019

Vytiskněte si daňový kalendář, ať máte všechny povinnosti přehledně a vždy po ruce.

Související články

[Právní novinky pro OSVČ] Letos daně elektronicky, vyšší limit pro přiznání i školkovné + výhled na rok 2025

15. 04. 2024 3 minuty čtení 1
Přečíst článek

[Právní novinky pro OSVČ] Spravedlivější nemocenská, nárok na ošetřovné a méně návštěv na ČSSZ

12. 04. 2024 3 minuty čtení 0
Přečíst článek