Případová studie magazínu Akčné ženy

Díky iDokladu mě začalo bavit fakturování, říká zakladatelka magazínu Akčné ženy Martina Novotná

Magazín Akčné ženy založila podnikatelka Martina Novotná, když zjistila, že na Slovensku chybí web s obsahem pro podnikavé ženy. Projekt se pěkně rozjel – za čtyři roky s ním uspořádala přes 200 eventů, na kterých se potkalo vic jak 10 000 žen, publikovala s týmem přes tisíc článků a vybudovala obrovskou komunitu aktivních žen z Česka a Slovenska, které se vzájemně inspirují a podporují. A to i díky iDokladu, který usnadňuje práci celému týmu.
Čtěte dále
Martina Novotná
Akčné ženy
Podnikatel: Martina Novotná Obor podnikání: magazín a eventy pro podnikavé ženy Web: akcnezeny.sk Sdílet článek:
iDoklad
Náš tip - provedeme vás iDokladem
15minutová ukázka
Nechce se vám klikat a zkoušet? Nechte to na nás, předvedeme vám to nejlepší. A zdarma.

Chtěla jsem se s ostatními matkami bavit i o jiných věcech než o plenkách

Projekt Akčné ženy vznikl, když jeho zakladatelka Martina Novotná během mateřské dovolené hledala odpovědi na své otázky týkající se podnikání. Zjistila, že na slovenském internetu neexistuje místo, kde by se mohly podnikavé ženy potkávat a radit si.

„Ženské magazíny psaly jen o celebritách, ne o reálných ženách, které šly za svým snem a vybudovaly úspěšné podniky. Takových žen je spousta, jen jim tehdy nikdo nevěnoval prostor. Sledovala jsem tou dobou spoustu úspěšných podnikatelů a všichni z nich opakovali, že aby podnikatel mohl růst, potřebuje mít podporu lidí se stejnými cíli. Tak přišel nápad vytvořit komunitu. Chtěla jsem se potkat s dalšími maminkami, které se stejně jako já nechtějí bavit jenom o plenkách,“ vysvětluje svůj nápad Martina Novotná.

Martina nejprve spustila Akčné ženy jako online magazín s podnikatelskými radami a inspirativními příběhy úspěšných slovenských podnikatelek. Ale protože chtěla vytvořit komunitu, která se inspiruje i v offline světě, začala pod značkou Akčné ženy organizovat workshopy a vzdělávací akce. „Nejčastěji chodí na naše akce podnikatelky s malým nebo středním byznysem, případně ambiciózní ženy, které neví, jak začít. Jak jsme rostli, začali na eventy Akčních žen dokonce chodit i muži,“ usmívá se Martina.

„Na projektu mě nejvíc baví potkávat se s ženami, které nevěděly, co chtějí v životě dělat, ale dnes mají díky naší komunitě dvě vydané knihy nebo úspěšnou firmu. A to celé jen díky vzájemné podpoře a inspiraci od ostatních. Za 4 roky jsme nasbírali kopec těchto příběhů,” říká Martina.

blank

150 000 čtenářů měsíčně

Postupem času přidala Martina ke značce Akčné ženy další vzdělávací weby. Kromě české verze Akční ženy vytvořila například web Akčné mamy s tématy na míru podnikavým matkám nebo lifestyle magazín Svět ženy. Pro každý portál má Martina vlastní redaktorský tým, který se skládá především z členek komunity.

„První autorku Sašku Vrábelovou jsem získala tak, že jsem s ní udělala rozhovor, a pak pro nás začala pravidelně psát podnikatelské rady. Na našem prvním eventu jsem poznala svou budoucí webadminku, jinde zase účetní, z které se stala náš master přes finance,” vzpomíná Martina.

Martiny se spousta lidí ptá, čím si vlastně vydělává, když „jenom“ radí podnikatelkám a buduje komunitu. Přestože to na první pohled nemusí být zřejmé, Akčné ženy jsou pro Martinu úspěšným byznysem. „Naše zdroje příjmů plynou z eventů a od mediálních partnerů, kteří u nás mají reklamu. Na weby přijde zhruba 150 000 čtenářů měsíčně a cílovka zná naše kvality, takže o reklamní partnery díkybohu nouzi nemáme,“ vysvětluje Martina.

iDoklad šetří čas celému týmu Akčních žen

Martina Novotná řídí s týmem projekt v CRM systému od společnosti RAYNET, kde například eviduje reklamní partnery a spravuje kalendář eventů. V RAYNETu také používaly fakturační modul, ale ten vývojáři RAYNETu přestali podporovat, protože fakturace nebyla jejich specializací a chtěli rozvíjet především funkce CRM. Tak se Martina Novotná dostala k iDokladu, který jí přímo v RAYNETu doporučili jako náhradu.

blank

V iDokladu funguje Martina Novotná i se svým týmem. Každý si v iDokladu vystavuje faktury sám a zároveň v něm mají všichni přehled nad financemi. Nyní Akčné ženy vystaví v aplikaci zhruba stovku faktur měsíčně. „Ze začátku jsme z toho byly nervózní, protože jsme byly zvyklé fakturovat v RAYNETu a najednou jsme musely používat další nástroj. Jenže iDoklad je tak jednoduchý a intuitivní, že jsme se s ním okamžitě sžily,“ hodnotí Martina.

Z dalších funkcí iDokladu v Akčných ženách využívají například:

  • tvorbu cenových nabídek,
  • automatické odesílání faktur
  • a integraci s RAYNETem, díky které snadno vystaví faktury přímo z obchodního případu v CRM.

Do iDokladu Akčných žen má přístup také jejich účetní, která si faktury sama stahuje k zaúčtování, takže Martina Novotná nemusí řešit ruční předávání.

Vystavit si za 30 sekund fakturu je rychlejší než delegování

Martina Novotná dříve faktury ve svém projektu vůbec nechtěla řešit a nechávala je na kolegyních. Po nástupu iDokladu se to změnilo. „Fakturování a administrativu jsem vždy nechávala na kolegyních a na účetní. Ale zjistila jsem, že je mnohem rychlejší, když si fakturu za 30 sekund sama vystavím v iDokladu, než kdybych to měla předávat kolegyni a čekat, až to udělá. Papírování je v iDokladu tak jednoduché, že mě začalo doslova bavit,“ směje se Martina.

„Největší přínos iDokladu vidím v přehlednosti, sdílení a rychlosti. A protože jsem člověk, který se stále potřebuje na něco ptát, tak velmi oceňuji paní na zákaznické podpoře iDokladu. Jsou velmi trpělivé a vždy mi perfektně pomohou,“ hodnotí iDoklad Martina.

blank Podnikatel: Martina Novotná / Akčné ženy

Obor podnikání: Magazín a eventy pro podnikavé ženy

Web: https://akcnezeny.sk/, https://akcnizeny.com/

Automatizace je pro e-shop zásadní. S iDokladem to jde raz–dva, oceňuje majitel Massive home Erik Hajrapetjan
Ing. Erik Hajrapetjan I Massive home