Datum publikace 30. 05. 2019 Sdílet článek

Podnikatelský daňový kalendář: červen 2019

Author Seyfor, a. s. 1 minuta čtení 0
Náhledový obrázek

Splatnost spotřební daně z lihu, podání daňového přiznání k DPH za uplynulý měsíc nebo splatnost další zálohy na daň z příjmů. To jsou některé z povinností, které vás čekají v červnu. Přečtěte si kompletní přehled nejdůležitější daňových událostí na následující měsíc.

Myslete i s příchodem léta na daňové úkoly, které vás čekají – například záloha na daň z příjmů. Pokud jste měli poslední daňovou povinnost 30 až 150 tisíc korun, pak platíte zálohu ve výši 40 % pololetně. Při dani nad 150 tisíc korun platíte čtvrtletní zálohy ve výši ¼ poslední daňové povinnosti. Ať už se vás týká čtvrtletní nebo pololetní záloha na daň z příjmů, zapište si do kalendáře datum 17. 6. a nezapomeňte zálohu uhradit.

Povinnosti se vám nevyhnou ani v případě, pokud vlastníte restauraci. Musíte totiž stihnout zaplatit zpětně spotřební daň z lihu za duben. Máte čas do 24. 6.

Jako každý měsíc nezapomeňte ani na podání daňového přiznání k DPH za uplynulý měsíc nebo na splatnost daně z plynu, pevných paliv a elektřiny.

Tyto i další povinnosti najdete v kalendáři.

Daňový červen

Vytiskněte si daňový kalendář, ať máte všechny povinnosti přehledně a vždy po ruce.

Související články

[Právní novinky pro OSVČ] Letos daně elektronicky, vyšší limit pro přiznání i školkovné + výhled na rok 2025

15. 04. 2024 3 minuty čtení 0
Přečíst článek

[Právní novinky pro OSVČ] Spravedlivější nemocenská, nárok na ošetřovné a méně návštěv na ČSSZ

12. 04. 2024 3 minuty čtení 0
Přečíst článek