Datum publikace 11. 12. 2019 Komentáře 4 Sdílet článek

Vybavte se na EET do konce roku. Vyplatí se to kvůli daňovému přiznání

Author Seyfor, a. s. 3 minuty čtení 0
Náhledový obrázek

Pokud evidujete od 3. a 4. vlny EET, máte ještě do května 2020 času dost. Jestli ale na to chcete jít chytře a dát si nákup pokladního zařízení už do následujícího daňového přiznání, máte nejvyšší čas řešit EET. Poradíme vám rychlou a levnou variantu.

Pokud jste plátci DPH, můžete si náklady na pokladní zařízení odečíst už v daňovém přiznání za rok 2019. Proto je pro vás důležité se do konce roku rozhodnout, jak budete od května 2020 tržby evidovat, a do konce roku pokladní zařízení koupit.

Levné a rychlé řešení: Mobilní tiskárna Cashino + aplikace v mobilu

Instalatéři, opraváři praček a další řemeslníci mají denně typicky jen několik tržeb. Zároveň jsou pořád v terénu a nemohou s sebou nosit velkou pokladnu.

V takové situaci je ideálním řešením mobil nebo tablet s ověřenou EET aplikací Profi Účtenka, kterou už používají i podnikatelé z 1. a 2. vlny EET. Je zadarmo a má všechny funkce, které k běžnému prodeji a splnění EET potřebujete.

K mobilu nebo tabletu s Profi Účtenkou připojíte tiskárnu Cashino. Má příjemnou kapesní velikost, je lehká a v obalu, který je součástí balení, si ji můžete připnout k opasku a mít ji tak u kdykoliv sebe.

Kombinace tiskárny Cashino a mobilu nebo tabletu s Profi Účtenkou je pro vás ideální, pokud máte denně do 30 tržeb a potřebujete být v terénu.

Tiskárna je bezdrátová a nabijete ji z elektrické sítě nebo přes autonabíječku po cestě za klienty.

Mobilní tiskárna Cashino se jednoduše ovládá a nemá žádná zbytečná tlačítka ani funkce. Oceníte její spolehlivost a velmi nízkou cenu.

Pořiďte Mobilní tiskárnu Cashino za 2 490 Kč bez DPH >>

Pokud preferujete komplexnější řešení doporučujeme Vám spolehlivé a ověřené EET pokladny Dotykačka se slevou 21 % s širokým portfoliem praktických funkcí a služeb. Nebo oblíbené řešení od Markeety, která zaručuje rychlou a jednoduchou obsluhu.

V roce 2021 využijte slevu na dani, můžete na tom vydělat

EET si můžete dát do nákladů už v následujícím daňovém přiznání, pokud pokladní zařízení pořídíte ještě letos. A kromě toho dostanete na slevu na dani v roce 2021. Tedy pokud jste OSVČ a nezapomenete si požádat o slevu na nákup pokladního zařízení.

Na slevu na dani ve výši 5 000 Kč máte nárok v roce, kdy začnete s elektronickou evidencí. Uplatníte si ji tedy až v daňovém přiznání, které budete podávat na jaře 2021.

Výhodou je, že k daňovém přiznání nemusíte dokládat, kolik jste na EET reálně utratili.

Takže pokud si pořídíte tiskárnu Cashino za 2 490 Kč bez DPH, získáte od finančního úřadu 5 000 Kč jako slevu na dani. A nikdo nebude zkoumat, kolik jste utratili a že používáte Profi Účtenku, která je zdarma.

Přečtěte si podrobnější článek o slevě i s příklady na EET poradně >>

Pokud potřebujete poradit s výběrem vhodného zařízení, kontaktujte nás na telefonním čísle 549 522 519.

Související články

Co se mění pro podnikatele v roce 2024: přehled změn v zákonech

12. 12. 2023 5 minut čtení 121
Přečíst článek

Nenechte se okrást podvodníky: jak bezpečně fakturovat

23. 09. 2021 5 minut čtení 2
Přečíst článek