Datum publikace 16. 06. 2020 Sdílet článek

[Novinky v aplikaci] Dobropis vytvoříte i na mobilu a přílohu k faktuře vložíte přímo z foťáku

Author Seyfor, a. s. 1 minuta čtení 0
Náhledový obrázek

S mobilní aplikací iDokladu se vám bude pracovat ještě lépe. Naši vývojáři ji totiž doplnili o dobropisy a zjednodušili vkládání příloh k fakturám – nově to uděláte jedním stiskem spouště mobilního foťáku.

Dobropisy na mobilu stejně, jak jste zvyklí z počítače

Pokud zákazníkovi odešlete fakturu, už by měla zůstat uložená v evidenci – smazáním byste si totiž udělali ve fakturách nepořádek. Když ale potřebujete vystavený doklad stornovat nebo upravit, třeba kvůli reklamaci nebo slevě, vyřešíte to dobropisem.

Zvládnete to na pár ťuknutí. Najděte si v seznamu vydaných faktur doklad, který chcete opravit. Po načtení detailu stiskněte symbol tří teček (…) a zvolte možnost Dobropis.

Detail dobropisu

iDoklad automaticky vytvoří návrh dobropisu. Pokud chcete vystavenou fakturu stornovat, stačí vyplnit políčko Zdůvodnění opravy a stisknout symbol fajfky pro uložení. Pokud potřebujete změnit údaje, jednoduše upravíte příslušnou část faktury.

nový dobropis

Vytvořený dobropis najdete v samostatném seznamu Další/Dobropisy a můžete ho spravovat podobně, jako v mobilu pracujete s fakturami.

Detail faktury

Rovnou při ukládání můžete dobropis tzv. započíst s opravovanou fakturou. Uděláte to tlačítkem Uložit a započíst s fakturou, které se objeví v nabídce po stisknutí symbolu fajfky v pravém horním rohu aplikace.

  • Započtení provedete i přímo ze seznamu vystavených dobropisů. Funguje to ale jen v situaci, kdy je neuhrazená částka na faktuře vyšší než na dobropisu nebo stejná.

uložení

Přílohu k faktuře vyfotíte mobilem

K dobropisům, vydaným, přijatým i zálohovým fakturám nově přidáte přílohu přímo z foťáku na svém mobilu.

Využijete to třeba ve chvíli, kdy chcete k přijaté faktuře rychle přiložit fakturu od dodavatele nebo k vydané faktuře fotku zboží nebo objednávky.

Novou funkci najdete přímo v detailu faktury nebo dobropisu. Stiskněte tlačítko Příloha a poté Vytvořit foto. Pak jen zmáčknete spoušť a máte hotovo.

Příloha

iDoklad pro vás neustále vylepšujeme. Pokud máte námět na úpravu, napište nám do komentářů, rádi při vývoji zohledníme vaše zkušenosti.

Související články

Lepší přehled o podnikání v mobilní appce a další novinky

03. 04. 2024 2 minuty čtení 10
Přečíst článek

Připravujeme iDoklad na změny DPH: po Novém roce si zkontrolujte sazby

18. 12. 2023 1 minuta čtení 117
Přečíst článek