Datum publikace 01. 04. 2016 Sdílet článek

1. Hackathon Cígler Software: s pomocí Microsoftu, 2 litrů kávy a pizzy jsme našli nová řešení pro iDoklad

Author Seyfor, a. s. 2 minuty čtení 0
Náhledový obrázek

Víc než 24 hodin plných technických novinek a vymýšlení nových řešení. Tak vypadal první Hackathon, který jsme v pátek 21. 3. uspořádali ve spolupráci s odborníky Microsoftu. Sešli jsme se na něm v učebně Solitea Česká republika a společně jsme vymýšleli nové možnosti využití Microsoft Azure například v iDokladu.

Hackathon CSW 2016

Hackathon jsme odstartovali v půl deváté ráno networkingem, na kterém se s námi David Bureš, Filip Řehořík, Jan Pospíšil a Martin Šimeček z Microsoftu podělili o nejnovější trendy. Vzápětí na to navázali zajímavými přednáškami. Ještě před ostrým startem Hackathonu jsme tak měli pohromadě všechny podstatné informace.

Nic nebránilo tomu, abychom se pustili do vymýšlení nových vylepšení. Začali jsme s tím hned po obědě, kdy si každý z šesti týmů si vybral téma, kterému se zbytek dne věnoval.

Odstartováno, hackathon začíná

Odstartováno, hackathon začíná

Výsledky najdete přímo v iDokladu

Tvorba řešení nás zabavila až do sobotního dopoledne, kdy jsme si výsledky naší práce navzájem předvedli. A brzy je v iDokladu uvidí i naši uživatelé.

Přestože celonoční práce byla náročná, s pomocí zásob pizzy, chlebíčků a kávy jsme ji hladce zvládli. A i díky nějakému tomu ostřejšímu občerstvení panovala od začátku až do konce výborná nálada.

Ostřejší občerstvení

Ostřejší občerstvení

Příští Hackathon? I s odbornou veřejností

Při Hackathonu jsme narazili na nová zajímavá řešení, jako je například oddělení tiskového serveru na samostatný hardware. Už nyní proto plánujeme další Hackathon, na který tentokrát pozveme i C# veřejnost.

Poznatky pro příště: ohlídat dodávky elektřiny

Věříme, že i díky zkušenostem z březnového Hackathonu vše půjde ještě lépe. Máme už vyzkoušené, jak vyřešit například napojení k síti se soukromými notebooky a víme, na co nezapomenout. Ať už se to týká dostatku jídla a pití nebo zajištění technických věcí. A to včetně takových detailů, jako je ověření plánovaných výpadků elektřiny.

Stejně tak už dobře víme, že je dobré hlídat dodržování harmonogramu a informovat o plánované akci co nejvíc dopředu. I když jsme všem dali vědět tři týdny předem, z původních třinácti účastníků jich mohlo do konce zůstat jen šest.

Díky Hackathonu jsme si znovu začali hrát

Přestože nás do konce vydržela jen polovina, rozhodně se Hackathon vyplatil. A nejen kvůli novým řešením, které jsme s pomocí odborníků z Microsoftu vymysleli.

Prezentování nových řešení

Prezentování nových řešení

Díky Hackathonu jsme se lépe poznali s kolegy z jiných oddělení, osahali jsme si nejnovější technologie a ověřili si, že i když má Solitea Česká republika dvacetiletou historii, stále má mladého ducha. A i díky němu v nás stále dokáže probudit hravost.

Související články

Lepší přehled o podnikání v mobilní appce a další novinky

03. 04. 2024 2 minuty čtení 10
Přečíst článek

Připravujeme iDoklad na změny DPH: po Novém roce si zkontrolujte sazby

18. 12. 2023 1 minuta čtení 117
Přečíst článek