Datum publikace 14. 02. 2019 Komentáře 0 Sdílet článek

iDoklad se setkal se svými uživateli

Author Seyfor, a. s. 3 minuty čtení 0
Náhledový obrázek

Na začátku února se uživatelé iDokladu potkali s týmem, který se o fakturační službu stará. Na programu byly novinky za poslední rok, představení plánovaných změn i ukázky propojení s dalšími programy.

S chutí zjistit o iDokladu více a ovlivnit jeho další směřování dorazilo do brněnského kina Scala asi sedmdesát uživatelů fakturačního programu.

„iDoklad používám přibližně rok, momentálně trochu bojuji se stahováním faktur do Money S3. Jsem účetní a iDoklad mi pomáhá, ale se všemi jeho funkcemi neumím perfektně pracovat,” vysvětlila Janka Snášelová důvod, proč na setkání přišla.

idoklad-v-kine-reportaz_sal

Setkání zahájili ti, kteří uživatelům nejčastěji posílají zprávy o novinkách a změnách v iDokladu – Simona a Jiří ze zákaznické péče. Společně představili zlepšení, která iDoklad uvedl v roce 2018. Přidané funkce dali do souvislostí, ukázali, jak je využít v podnikatelské praxi a vysvětlili, proč právě tyto vychytávky dostaly zelenou.

Představili například

  • možnost odstranění ceny na dodacím listě či datum a čas tisku ze zápatí faktury,
  • novou podobu faktury a nastavení jejího vzhledu,
  • automatické odeslání poděkování po spárování platby,
  • vyčíslení úroku z prodlení a automatické odeslání upomínky
  • nebo fungování prodejek v cizí měně.

>> O všech novinkách a jejich nastavení si můžete přečíst zde <<

idoklad-v-kine-reportaz_prezentace

Účastníci setkání se také dozvěděli o plánovaných novinkách na další rok. Vývojáři iDokladu momentálně pracují například na

  • automatickém vyúčtování zálohových faktur,
  • uplatnění skutečných nákladů v rámci přiznání k dani z příjmů fyzických osob
  • nebo šablonách pro vystavené faktury.

Kolega Tomáš z Profi Účtenky představil jejich bezplatnou mobilní aplikaci. „Aplikace je pro všechny typy operačního systému, podporuje 6 jazyků a usnadňuje zdarma povinnosti EET,” shrnul její hlavní výhody.

Profi Účtenku ocení především podnikatelé v terénu nebo příležitostní stánkaři. Funguje totiž i offline a po připojení k internetu všechny účtenky odešle a vyřeší podle platné legislativy.

>> Zjistěte, jestli může Profi Účtenka pomoci i vám <<

idoklad-v-kine-reportaz_hanyk

V roce 2018 začal iDoklad spolupracovat s ostravským CRM RAYNET, které usnadňuje práci obchodníkům. O systému na budování vztahu se zákazníky přednášel Jan Panuš z RAYNETu.

>> Podívejte se na video, proč propojit iDoklad s RAYNETem <<

Praktickou ukázku, jak může iDoklad pomoci začínající firmě prezentovala Michaela Kloudová z první stylingové služby pro muže. Firma Genster šetří pánům čas i nervy z nakupování oblečení, módní kousky vybírá za ně, zasílá je poštou a veškeré zkoušení si muži odbudou v pohodlí domova nebo práce.

idoklad-v-kine-reportaz_raynet

V počátcích podnikání ale Michaela Kloudová sama čas ztrácela. Faktury vystavovala v Excelu a neměla zavedené procesy. Posluchačům vyprávěla, jak se situace změnila s příchodem nové asistentky a iDokladu.

idoklad-v-kine-reportaz_lide

Na závěr tým iDokladu odpovídal na dotazy návštěvníků. Pokud přišel požadavek na novou funkci, zapojil se do rozhodování celý sál. Pro tvůrce iDokladu je totiž důležité vědět, kolik uživatelů by o případnou novinku stálo. Účastníci tak mohli ovlivnit další směřování fakturace s iDokladem.

Děkujeme všem účastníkům za příjemnou atmosféru a budeme se těšit na další setkání.

Pokud vás podobné akce zajímají a chcete se o nich dozvědět vždy včas, sledujte iDoklad na Facebooku.

Související články

Připravujeme iDoklad na změny DPH: po Novém roce si zkontrolujte sazby

18. 12. 2023 1 minuta čtení 116
Přečíst článek

Šablony dokladů i v mobilní aplikaci

27. 11. 2023 2 minuty čtení 3
Přečíst článek