Datum publikace 21. 05. 2021 Sdílet článek

Návod: jak si v mobilní aplikaci iDoklad nastavíte ceník a sklad

Author Seyfor, a. s. 2 minuty čtení 0
Náhledový obrázek

Aby se vám s mobilní aplikací iDoklad lépe pracovalo, dopředu si připravte ceník. Díky tomu nebudete muset na fakturu vypisovat každou položku, ale jednoduše ji vložíte z ceníku. Stačí, když budete postupovat podle tohoto snadného návodu. V článku se také dozvíte, jak v aplikaci evidovat skladové zásoby.

Podívejte se na náš videonávod. Dál v článku navíc najdete i textový návod s obrázky.

Jak vložit položku do ceníku

V aplikaci si nejdřív klikněte na spodní liště na ikonu Další. Z rozbalovací nabídky vyberte Ceník. Vpravo nahoře zvolte ikonu složky s plusem. Tím vytvoříte novou položku. 

blank

Vyplňte její název a jednotkovou cenu. Poté nahoře klikněte na modré tlačítko Uložit.

Jak vložit položku z ceníku na fakturu

Jakmile budete fakturovat, jednoduše si vyberete, jestli chcete vložit zboží z ceníku.

blank

Kliknete na možnost Z ceníku a zobrazí se vám všechny položky, které v něm máte uložené. Zvolíte tu správnou a zadáte množství. Výběr potvrdíte fajfkou v pravém horním rohu.

blank

Jak v aplikaci evidovat sklad

Pokud prodáváte fyzické zboží, můžete v iDokladu vést i jednoduchou skladovou evidenci. Všechno máte v jedné aplikaci a nemusíte stav zboží evidovat zvlášť v tabulce.

Představte si, že navrhujete a šijete kabelky. Máte pět modelů a od každého vždy našijete deset kusů do zásoby. Když si do ceníku přidáváte konkrétní modely kabelek, zvolte si, že chcete sledovat stav skladu. Následně zadáte, kolik kusů máte aktuálně skladem.

blank

Jakmile kabelku přidáte na fakturu, automaticky se vám ze skladu odečte příslušný počet kusů.

Pokud si chcete zkontrolovat aktuální stav skladu, jděte na stránku s ceníkem. Nahoře zvolte, že chcete vidět pouze skladové položky a zobrazí se vám seznam zboží společně s aktuálním stavem skladu.

blank

Pokud ušijete nové kabelky, skladové množství v iDokladu aktualizujete. V budoucnu bude tato funkce i v aplikaci, ale prozatím je potřeba, abyste počet zboží na skladě aktualizovali ve webové verzi iDokladu.

Otevřete si záložku Ceník/Sklad a otevřete si skladovou položku, kterou chcete upravit. Pak klikněte na modrý text Přidat skladový pohyb a doplňte počet nově naskladněných kusů.

blank

Zajímá vás, co vše zvládnete v mobilní aplikaci a jak v ní vystavíte fakturu? Přečtete si tento článek.

Související články

Vyřešte daňové přiznání za rok 2021 pomocí iDokladu

09. 03. 2022 2 minuty čtení 3
Přečíst článek

Detailní návod zdarma, jak vyplnit daňové přiznání svépomocí [živé vysílání]

24. 02. 2022 2 minuty čtení 2
Přečíst článek