Datum publikace 07. 06. 2022 Sdílet článek

[Novinky] Rychlejší zpracování faktur v účetních systémech díky ISDOC formátu

Author Seyfor, a. s. 1 minuta čtení 24
Náhledový obrázek

Když v iDokladu vystavíte PDF fakturu, splňuje nově požadavky pro automatické zpracování v účetních systémech jako Money nebo Pohoda. Díky tzv. ISDOC formátu váš zákazník (nebo jeho účetní) naimportují vystavený doklad do svého systému na pár kliknutí. Zjistěte detaily.

ISDOC jako standard elektronické fakturace

Doklady vystavené ve formátu ISDOC umožňují snadné zpracování v různých ekonomických nebo účetních systémech. Z laického pohledu se ISDOC chová jako příloha PDF, která obsahuje víc data ve struktuře, kterou algoritmy dokážou automaticky zpracovat. Účetní tak nemusí informace přepisovat ručně a nedochází ke zbytečným chybám.

Pro uživatele iDokladu se vystavování faktur nemění

Vystavování dokladu je stále stejné. K vylepšení došlo pouze na pozadí. Nově jsou vystavené PDF faktury rovnou i ve formátu ISDOC. Poznáte to např. podle malého zeleného loga ISDOC, které najdete v záhlaví dokladu.

blank

Zelené logo ISDOC dokládá formát vhodný pro automatické zpracování faktury v účetním systému.

Po odeslání faktury stačí, aby účetní vašeho zákazníka dvojklikem dokument zobrazil ve svém účetním programu (např. Money nebo Pohoda). Ten už mu umožní automatický import dat do databáze přijatých faktur.

Napište si o další vylepšení, která vám usnadní fakturaci

Pokud máte námět na novou funkci, díky které pro vás bude fakturování ještě jednodušší, ozvěte se nám v komentářích. Vaše náměty posoudíme a ty nejlepší předáme vývojářům iDokladu.

Související články

Lepší přehled o podnikání v mobilní appce a další novinky

03. 04. 2024 2 minuty čtení 10
Přečíst článek

Připravujeme iDoklad na změny DPH: po Novém roce si zkontrolujte sazby

18. 12. 2023 1 minuta čtení 116
Přečíst článek