Datum publikace 01. 07. 2021 Sdílet článek

[Novinky v mobilní appce] Vytvořili jsme z ní plnohodnotný fakturační nástroj a funguje i zdarma

Author Seyfor, a. s. 2 minuty čtení 0
Náhledový obrázek

Kvůli fakturaci už nemusíte zapínat počítač. Ve vylepšené mobilní aplikaci si nastavíte firmu, vytvoříte jakýkoli doklad od cenové nabídky až po dobropis, a pokud v iDokladu také evidujete příjmy, stačí přes mobil vyfotit přijatou fakturu a máte hotovo. Přečtěte si, jak jsme zjednodušili fakturaci z mobilu. 

Od teď vám k fakturaci stačí chytrý mobil s daty nebo připojením k wi-fi. Do mobilní appky iDoklad jsme přidali naprostou většinu funkcí, které používáte ve webové verzi iDokladu. 

Rozsah funkcí se liší podle toho, jaký předplatné iDokladu používáte. Uživatelé s Prémiovým předplatným jich mají víc než podnikatelé se Základním. 

Pokud patříte k uživatelům předplatného Zdarma, máme pro vás skvělou zprávu: nově je aplikace se základními funkcemi k dispozici i pro vás. 

Výhody mobilní aplikace

  • Cenovou nabídku, fakturu nebo třeba dobropis vystavíte na pár kliknutí třeba při čekání na vlak,
  • všechny vystavené doklady máte uložené na jednom místě a jsou neustále po ruce,
  • stačí vytáhnout mobil a ověříte, jestli vám klient, se kterým máte za chvilku schůzku, už zaplatil za předchozí zakázku. 

Oblíbené funkce mobilní aplikace

Mezi novinky v aplikaci patří notifikace – pokud vám například přijde úhrada nebo zákaznické podpora odpoví na váš dotaz, appka vás na to okamžitě upozorní. 

Přes mobilní aplikaci si nastavíte svůj účet v iDokladu, firmu nebo živnost. Přes mobil dokonce spárujete iDoklad s bankovním účtem nebo nastavíte automatické upomínky – tyto funkce máte v předplatných Oblíbený a Prémiový. Bez ohledu na předplatné, ale už kvůli základnímu nastavení vůbec nemusíte do webové aplikace. 

V aplikaci vystavíte jakýkoli doklad – cenovou nabídku, zálohovou fakturu, fakturu nebo dobropis. A jedním kliknutím zkontrolujete nebo připíšete úhradu

Pokud v iDokladu evidujete i přijaté faktury, stačí vám vyfotit QR kód na takovém dokladu a veškeré údaje se automaticky propíšou do databáze. 

Appku můžete používat buď v klasickém světlém režimu nebo v tzv. dark mode, který šetří vaše spojivky i baterku chytrého telefonu. 

Vystavíte přes mobil první fakturu a už vás to nepustí

Mobilní iDoklad funguje na Androidu i iOS. Stáhněte si tu svou a pusťte se do fakturace.

Stáhnout pro AndroidStáhnout pro iOS

Související články

Lepší přehled o podnikání v mobilní appce a další novinky

03. 04. 2024 2 minuty čtení 10
Přečíst článek

Připravujeme iDoklad na změny DPH: po Novém roce si zkontrolujte sazby

18. 12. 2023 1 minuta čtení 117
Přečíst článek