Datum publikace 27. 11. 2023 Sdílet článek

Šablony dokladů i v mobilní aplikaci

Author Seyfor, a. s. 2 minuty čtení 3
Náhledový obrázek
Přidali jsme do mobilního iDokladu funkci, kterou dobře znáte z webové aplikace – Šablony. Dokážou zrychlit fakturaci i obchod a zajistí, že na fakturách či cenových nabídkách nechybí nic důležitého. Vysvětlujeme, jak nová funkce v mobilu funguje.

Urychlí obchod i fakturaci

Šablony v iDokladu používá hodně podnikatelů. Pokud k nim patříte, klidně tento odstavec přeskočte. Pokud jste je zatím nevyzkoušeli, měli byste to napravit. Zejména jestli nabízíte:

  • standardizované balíčky služeb
  • nebo zboží či služby, které se neobejdou bez doplňkových položek jako doprava, recyklační poplatek, poplatek městu apod.

Kouzlo šablon spočívá v univerzálním využití. Jednou si je připravíte, a pak je používáte pořád dokola. Když se na to podíváme optikou konkrétního obchodního případu, usnadní vám šablona přípravu cenové nabídky, zálohové i klasické faktury.

blank

Šablonu přichystáte na pár kliknutí

Začněte v hlavním menu, kde vyberete možnost Šablony. Pokud už šablonu máte vytvořenou přes webovou aplikaci, vidíte ji před sebou – když jich máte víc, snadno najdete tu konkrétní přes chytré vyhledávání nebo filtr:

  • Všechny,
  • Faktury vydané,
  • Zálohové faktury,
  • Cenové nabídky.

Pokud připravujete novou šablonu, zmáčknete tlačítko ⊕.

Jediný povinný údaj je Název šablony. Vše ostatní vyplníte podle svých potřeb, např. název Pomoc s marketingem Light, splatnost 14 dnů a položky copywriting 1 000 Kč, správa sociálních sítí 700 Kč a projektové řízení 500 Kč.

Uložíte a šablonu vydané faktury máte připravenou. Nevyplněné údaje zůstanou při přípravě dokladu prázdné.

Šablona vytvořená v mobilním iDokladu se okamžitě propíše do webové aplikace a obráceně.

blank

Dva způsoby, jak šablonu proměníte v doklad

Buď můžete začít v hlavním menu a položce Šablony, nebo se vydejte zkratkou, klidně z úvodní obrazovky mobilní aplikace – zmáčkněte tlačítko ⊕.

Vyberete Fakturu vydanou (alternativně Zálohovou fakturu nebo Cenovou nabídku) a tlačítkem v horní části obrazovky vyvoláte přehled uložených šablon. Vyberete Pomoc s marketingem Light a načtou se vám údaje z šablony. Upravíte cokoliv, co upravit chcete, a faktura je připravená k odeslání.

Chybí vám v mobilním iDokladu něco dalšího?

Nenechávejte si dobré nápady pro sebe. Napište nám do komentářů nebo se ozvěte přes sociální sítě. Nejzajímavější podněty zařadíme do vývoje, ať se vám fakturuje ještě lépe než doposud.

Související články

Lepší přehled o podnikání v mobilní appce a další novinky

03. 04. 2024 2 minuty čtení 10
Přečíst článek

Připravujeme iDoklad na změny DPH: po Novém roce si zkontrolujte sazby

18. 12. 2023 1 minuta čtení 117
Přečíst článek