Datum publikace 05. 10. 2023 Sdílet článek

Jednodušší fakturace v cizí měně i práce s přílohami

Author Seyfor, a. s. 2 minuty čtení 7
Náhledový obrázek
Pokud vystavujete faktury ve zlotých, forintech nebo jiných zahraničních měnách, máme pro vás dobrou zprávu – půjde vám to rychleji. Zlepšili jsme i způsob, jak k vystaveným dokladům přikládat přílohy. Sbíráme zpětnou vazbu od uživatelů a díky ní zlepšujeme iDoklad. Přečtěte si o novinkách.

blank

Vystavení faktury rychleji

První zlepšení se týká podnikatelů, kteří v iDokladu pracují s Ceníkem a vystavují faktury i v zahraničních měnách.

Novinku vám vysvětlíme na jednoduchém příkladu. Představte si, že jste prodejce zahradní techniky a zákazník z Polska si u vás objednal sekačku Adam 365 v červeném provedení. Chcete mu vystavit fakturu ve zlotých. Nejprve zvolíte měnu faktury. Doposud měla volba měny vliv na viditelné položky v Ceníku. Pokud jste položku červená sekačka Adam 365 založili v Ceníku pouze v korunách, při vystavování faktury ve zlotých nebyla v nabídce vidět. Červeného Adama 365 tedy většina uživatelů přidávala na fakturu manuálně.

Měnový filtr jsme odstranili. Nově platí, že při vystavování faktur v jakékoliv měně vidíte veškeré položky uložené v Ceníku. Po kliknutí se položka přidá na fakturu a cena se podle kurzu automaticky přepočítá do příslušné měny. Pokud chcete, cenu pak snadno zakrouhlíte. A máte hotovo.

Pokud začínáte prodávat do zahraničí, nově už nemusíte stejnou položku zakládat hned v několika měnách. Stačí ji mít v Ceníku jednou. Novinka udělá radost i podnikatelům, kteří přes iDoklad sledují stav skladu. Vše se správně odečítá a vy tak máte přehled o prodaném zboží.

blank

Drag&drop přikládání příloh

Hodně podnikatelů přidává k vystavovaným dokladům přílohy – třeba vizualizaci zakázky, fotky po zabalení balíčku nebo tabulku s výkazem odpracovaných hodin.

Doposud jste přílohu vložili pouze přes tlačítko. Nově jsme přidali funkci drag&drop – otevřete si nové okno s uloženým dokumentem, myší ho přetáhnete do okénka v iDokladu a pustíte. Chvilka a máte hotovo. Ke každému dokladu můžete přidat až 5 příloh.

Chtěli byste zlepšit něco dalšího?

Napište nám svůj námět do komentářů. Zpětnou vazbu předáváme analytikům a ty nejlepší nápady zařadíme do vývoje. Jsme rádi, že společně ladíme iDoklad k dokonalosti.

Související články

Lepší přehled o podnikání v mobilní appce a další novinky

03. 04. 2024 2 minuty čtení 10
Přečíst článek

Připravujeme iDoklad na změny DPH: po Novém roce si zkontrolujte sazby

18. 12. 2023 1 minuta čtení 117
Přečíst článek