Datum publikace 25. 08. 2021 Sdílet článek

[Novinky v mobilní aplikaci] Přidali jsme pravidelné faktury a usnadnili ovládání appky

Author Seyfor, a. s. 3 minuty čtení 0
Náhledový obrázek

Vyzkoušejte dvě vylepšení v mobilní appce. První vám ušetří spoustu času, pokud vystavujete každý měsíc stejnému zákazníkovi fakturu na stejnou částku. A to druhé vám také zjednoduší práci – na vystavení nové faktury nebo třeba na seznam kontaktů se dostanete jedním kliknutím přímo z displeje chytrého telefonu.

Pravidelné faktury: automatizace, která vás zbaví otročiny

Květen: 49 000 Kč bez DPH, červen: 49 000 Kč bez DPH, červenec: 49 000 Kč bez DPH. Pokud fakturujete každý měsíc stejnému klientovi stejnou částku, usnadněte si práci díky pravidelným fakturám.

Funguje to jednoduše. Fakturu připravíte jen jednou, nastavíte datum prvního vystavení a četnost opakování, třeba jednou měsíčně. iDoklad ji pak podle vzoru vystaví za vás – a rovnou i odešle zákazníkovi. Tímto způsobem můžete vystavovat klasické nebo zálohové faktury. Vyplatí se to třeba:

  • marketingové agentuře, která fakturuje PPC kampaně,
  • úklidové firmě fakturující pravidelný úklid kanceláří,
  • ajťákovi, který vystavuje faktury na stejnou částku za správu firemní sítě,
  • konzultantovi nebo kouči, který pracuje na bázi pravidelného měsíčního paušálu.

Co byste měli o pravidelných fakturách vědět?

  1. Novou fakturu vytvoříte buď v seznamu pravidelných faktur, nebo stačí kliknout na klasickou, už vystavenou fakturu a proměnit ji na fakturu pravidelnou.
blank

Jako vzor pravidelné faktury může posloužit už vystavený doklad.

  1. Tím vznikne vzor pravidelné faktury. Počet takových vzorů je v iDokladu neomezený. Můžete je filtrovat, editovat, kopírovat, smazat a po kliknutí na detail se vám zobrazí datum posledního a také následujícího vystavení faktury. 
  2. Vytvoření pravidelné faktury zvládnete rychle. Vyplňte Název vzoru (je to označení pro vaši potřebu, na faktuře se neobjeví, např. PPC kampaň pro Jana Nováka), Odběratele (když si ho uložíte do kontaktů, tak ho jen vyberete ze seznamu) a alespoň 1 položku na faktuře (popis, cenu, DPH, množství). Ostatní údaje jako četnost opakování, datum prvního vystavení, způsob odesílání nebo úhrady předvyplní iDoklad. Můžete je ale snadno upravit.
blank

Novou pravidelnou fakturu vystavíte na pár kliknutí.

  1. Můžete si zobrazit všechny dosud vystavené faktury daného vzoru nebo datum jejich dalšího vystavení.
  2. A samozřejmě platí: co nastavíte nebo upravíte v mobilní aplikaci, to se projeví ve webové aplikaci iDokladu. A obráceně.

Pravidelné faktury jsou k dispozici všem uživatelům iDokladu.

K vystavení faktury nebo kontaktům na jedno kliknutí

Slyšeli jste pojem dlouhé stisknutí? Pokud ne, možná se právě naučíte rychlejší ovládání některých mobilních aplikací (zejména pokud máte novější verzi Androidu nebo iOS).

Když na displeji chytrého telefonu podržíte na vteřinu ikonu aplikace, zobrazí se vám nabídka vybraných funkcí. Jedná se o tzv. rychlé akce. Kliknete na některou z možností a dostanete se rovnou do té části aplikace, kterou uživatelé používají nejčastěji.

Dlouhé stisknutí jsme přidali i do iDokladu, abychom vás zbavili zbytečného klikání. Když podržíte ikonku iDoklad, můžete se jedním kliknutím dostat třeba na:

  • vystavení faktury,
  • kontakty,
  • ceník,
  • nebo evidenci přijatých faktur.

Nabídka přebírá funkce, které máte nastavené pod tlačítkem + v hlavním menu mobilní appky – tzn. rychlé akce si můžete přizpůsobit na míru.

Samozřejmě platí, že se dostanete jen na ty funkce, které zahrnuje vaše předplatné.

blank

Podržte ikonu na displeji a zkraťte si cestu k vystavení nové faktury.

Související články

Lepší přehled o podnikání v mobilní appce a další novinky

03. 04. 2024 2 minuty čtení 10
Přečíst článek

Připravujeme iDoklad na změny DPH: po Novém roce si zkontrolujte sazby

18. 12. 2023 1 minuta čtení 117
Přečíst článek