Datum publikace 03. 04. 2024 Komentáře 0 Sdílet článek

Lepší přehled o podnikání v mobilní appce a další novinky

Author Seyfor, a. s. 2 minuty čtení 10
Náhledový obrázek
Mobilní iDoklad je zase o kus lepší. Přidali jsme do něj oblíbené funkce, které znáte z webové aplikace – hned po přihlášení uvidíte nejdůležitější informace o svém podnikání, přidali jsme nový způsob, jak na fakturu vložit podpis a podívali jsme se i na seznam úhrad. Přečtěte si, co je v mobilní appce nového.

Více informací hned po přihlášení

Úvodní obrazovce v mobilním iDokladu říkáme přehledy. Doposud se vám tam po přihlášení vykreslil před očima graf s objemem fakturace. Mohli jste si překlikávat informace podle měsíců, kvartálů nebo let, viděli částku, kterou jste utržili a všechny výdaje. K dalším důležitým informacím o vašem podnikání jste se museli v aplikaci proklikat.

Nově jsme do přehledů přidali:

  • informace o DPH,
  • přehled o neuhrazených fakturách a závazcích,
  • seznam 3 největších odběratelů i dlužníků.

blank

Abyste se k těmto informacím, tzv. widgetům, dostali, stačí „swipe“ vlevo či vpravo. Konkrétní informace se liší podle toho, jestli jste neplátce DPH, identifikovaná osoba nebo plátce DPH. U widgetu s evidencí DPH se tedy:

  • neplátce dozví, kolik mu zbývá do naplnění limitu pro plátcovství DPH,
  • plátce DPH má na očích informace o dani na vstupu i výstupu
  • a identifikované osobě se zobrazí příslušné informace o DPH i kolik jí zbývá do limitu plátcovství DPH.

Do nových widgetů jsme pro vás přidali i odkaz na databázi spřátelených účetních, která se hodí především v situaci, kdy se máte stát plátcem DPH nebo identifikovanou osobou. V databázi jsou totiž prověření specialisté, kteří pracují s iDokladem, a tím vám ušetří spoustu času – zejména s předáváním podkladů.

blank

Vzor podpisu vytvoříte i v chytrém telefonu

Pokud patříte mezi podnikatele, kteří si rádi upravují faktury na míru, můžete si v iDokladu mimo jiné doplnit na vydané faktury vlastnoruční podpis. Do mobilní aplikace jsme přidali možnost vytvořit podpisový vzor přímo na telefonu.

Stačí jít do Nastavení firmy a v sekci Logo a podpis zvolíte možnost Nahrát podpis. Otevře se vám nová obrazovka, kde do velkého pole prstem napíšete podpis – stejně jako kdybyste se podepisovali na papír. Podpis se uloží a propíše na všechny vydané doklady.

blank

Do přehledu úhrad jsme přidali Prodejky

Dobrá zpráva pro uživatele s tarifem Oblíbený nebo Prémiový. V mobilní aplikaci jsme vylepšili seznam úhrad (doposud byly v seznamu úhrady různých typů dokladů, nově jsme přidali možnost třídit je podle typu dokladu) a doplnili prodejky.

Pokud tedy používáte zjednodušené prodejní doklady, máte s novou verzí mobilní aplikace ještě lepší přehled o svém podnikání než doposud.

Pracujeme na dalších vylepšeních mobilní appky

Abyste popsané novinky mohli využívat, potřebujete mít verzi mobilního iDokladu č. 25. Pokud máte nainstalovanou verzi 24 nebo nižší, aktualizujte si ji v Google Play nebo App Store.

Pracujeme na dalších vylepšeních mobilní appky. Pokud vám v aplikaci cokoliv chybí, ozvěte se nám do komentářů. Nejzajímavější podněty zařadíme do vývoje.

Související články

Propojte iDoklad s dalšími službami a podnikejte efektivně

19. 06. 2024 0 minut čtení 0
Přečíst článek

Přijatou fakturu dostanete do mobilu za pár sekund. Vylepšujeme mobilní aplikaci

19. 06. 2024 3 minuty čtení 1
Přečíst článek

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *