Datum publikace 10. 11. 2023 Komentáře 0 Sdílet článek

Nový export dokladů do Pohody usnadní spolupráci s účetními

Author Seyfor, a. s. 2 minuty čtení 134
Náhledový obrázek
Překopali jsme propojení iDokladu s účetním systémem Pohoda. Nyní ho nastavíte za pár sekund. Nově už také nehraje roli, kterou řadu Pohody účetní používá ani jaké doklady chcete exportovat. Díky této novince ušetříte čas i energii. Zjistěte, jak export faktur, prodejek a dalších dokladů funguje.

Buď export uděláte vy, nebo účetní

Záleží, jak to máte s účetním nastavené. Pokud má přístup do vašeho iDokladu, nemusíte vůbec nic řešit – přihlásí se k vašemu účtu, doklady si stáhne podle návodu níže a nahraje do Pohody ve chvíli, kdy se mu to nejvíc hodí.

Změnu oceníte, i když jste byli zvyklí doklady účetnímu předávat e-mailem, na USB nebo sdíleném disku. Administrativu jsme totiž snížili na naprosté minimum.

Odbourali jsme dosavadní omezení. V praxi to přináší 2 výhody:

  1. Doklady se dají snadno exportovat do jakéhokoliv typu Pohody.
  2. Jedním kliknutím si vy, nebo účetní vyberete, jaký typ dokladů chcete exportovat.

blank

Stačí pár kliknutí a doklady jsou v zipu

Export dokladů je opravdu intuitivní. Do sekce Nastavení → Aplikace jsme přidali novou záložku Export. Když na ni kliknete, máte možnost zvolit období a typ dokladů – třeba září 2023, faktury vydané a dobropisy. V závorce za každým typem dokladu vidíte, o kolik kusů se jedná.

Posunutím tzv. checkboxu označíte doklady jako exportované. To je informace pro vaši evidenci, abyste se stejnými doklady nepracovali dvakrát a vyhnuli se v účetnictví duplicitám.

Pokud exportujete stovky nebo tisíce dokladů, máme další dobrou zprávu. Dříve export zabral i desítky minut. Po úpravách to jsou maximálně desítky sekund. Dokumenty ve formátu XML se totiž stahují do „zazipovaného“ souboru, takže jsou řádově menší.

S dokumenty v zipu už pracuje účetní

Po stažení pošlete „zazipovaný“ soubor svému účetnímu. On si faktury, dobropisy či jiné dokumenty tzv. extrahuje, importuje do Pohody a pustí se do práce.

Co změna přináší účetnímu a potažmo i vaší spolupráci?

  • Z iDokladu jdou exportovat všechny doklady (nejen vydané faktury jako doposud).
  • Je jedno, kterou řadu Pohody účetní používá.
  • „Zazipované“ soubory jsou malé, takže je snadno přidáte jako přílohu k e-mailu.
  • Účetní už nemusí používat (a aktualizovat) speciální aplikaci, která doposud propojení iDokladu s Pohodou umožňovala.

Vše proběhne automaticky a na pár kliknutí, takže účetní zvládne administrativu rychleji, bez chyb a může se věnovat práci s přidanou hodnotou.

Chystáme i další novinky

Naši vývojáři aktuálně pracují na dalším zlepšení iDokladu. Můžeme prozradit, že se jedná o jednodušší evidenci přijatých faktur a obecně nákladů. Brzy vám dáme vědět detaily.

Pokud máte námět na další zlepšení iDokladu, nenechte si ho pro sebe. Napište nám do komentářů a my zařadíme ty nejlepší do vývoje.

Související články

Lepší přehled o podnikání v mobilní appce a další novinky

03. 04. 2024 2 minuty čtení 10
Přečíst článek

Připravujeme iDoklad na změny DPH: po Novém roce si zkontrolujte sazby

18. 12. 2023 1 minuta čtení 117
Přečíst článek

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *