Datum publikace 04. 02. 2020 Komentáře 4 Sdílet článek

Usnadnili jsme vám výměnu EET certifikátu

Author Seyfor, a. s. 1 minuta čtení 0
Náhledový obrázek

Máme pro vás dvě novinky. Ocení je ti z vás, kteří spadají pod elektronickou evidenci tržeb. iDoklad vás nově automaticky upozorní na blížící se expiraci EET certifikátu a jeho výměna za nový bude jednodušší. Přečtěte si víc.

EET certifikáty platí 3 roky. Jakmile vyprší, nemůžete evidovat tržby on-line a hrozí vám pokuta až 500 000 Kč. Proto jsme do iDokladu přidali novou funkci a na blížící se expiraci certifikátu vás upozorníme – 30 dnů před jeho propadnutím vám do aplikace přijde notifikace, kterou najdete vpravo nahoře pod ikonou zvonečku.

blank

Ale pozor. Avízo se vám automaticky zobrazí jen v případě, že máte příslušný certifikát nastavený v pokladním zařízení a aktivně ho používáte k evidenci tržeb.

Druhá novinka souvisí se samotnou aktualizací certifikátu. Doposud jste museli nový certifikát ve formátu .p12 nahrávat jak do iDokladu, tak do pokladny. Od teď uděláme část práce za vás:

  • vy nahrajete nový certifikát do iDokladu,
  • my ho automaticky vložíme do pokladního zařízení.

Pokud používáte 1 certifikát ve více pokladnách, zobrazí se vám po nahrání nového certifikátu seznam uložených zařízení. V nabídce si vyberete, jestli chcete certifikát nahrát do všech pokladních zařízení automaticky, nebo ho tam vložíte sami – v takovém případě vám to usnadníme alespoň tímto návodem.

V komplikovanějších situacích – např. používáte více certifikátů i pokladen – najdete detailní instrukce díky avízu v záložce Pokladní prodejní zařízení, které z iDokladu nezmizí, dokud si ho nepřečtete.

Věříme, že vám obě novinky usnadní život a vy získáte víc času na prodej, péči o zákazníky nebo fakturování.

Související články

Připravujeme iDoklad na změny DPH: po Novém roce si zkontrolujte sazby

18. 12. 2023 1 minuta čtení 116
Přečíst článek

Šablony dokladů i v mobilní aplikaci

27. 11. 2023 2 minuty čtení 3
Přečíst článek