Datum publikace 27. 09. 2020 Komentáře 0 Sdílet článek

iDoklad vylepšuje mobilní aplikaci: najdete v ní všechny důležité typy dokladů i oblíbený dark mode

Author Seyfor, a. s. 4 minuty čtení 1
Náhledový obrázek

V mobilní aplikaci iDokladu přibývá v posledních měsících jedna nová funkce za druhou. Naši vývojáři poctivě pracují na vašich podnětech, abyste s mobilní aplikací zvládli všechny důležité činnosti stejně jako na webu – plus pár vychytávek navíc. Všechny novinky vám představí ten nejpovolanější – produktový manažer iDokladu Ján Kriváň. 

Jaké jsou hlavní přednosti nové verze iDokladu pro chytré telefony?

V první řadě mají nyní uživatelé v mobilní verzi všechny důležité typy dokladů, které se používají ve webové aplikaci iDokladu. To znamená, že z mobilu jednoduše vytvoří cenové nabídky, zálohové faktury, vydané faktury i dobropisy a nemusí kvůli nim sedat k počítači. Podnikatelé tak vyřídí všechny doklady klidně z přeplněného metra nebo z lehátka na dovolené. Přidali jsme i funkci, kterou si oblíbili uživatelé Facebooku, Twitteru a další populárních aplikací – dark mode, tedy tmavý režim obrazovky.

Proč právě pro tyto funkce?

Mobilní aplikaci iDokladu vylepšujeme nejčastěji na základně přání a podnětů od uživatelů. Právě pokrytí všech typů dokladů byla funkčnost, po které volali nejčastěji. Chceme, aby se na tvorbě ideálního iDokladu uživatelé podíleli – proto se pravidelně ptáme na zpětnou vazbu a jejich požadavkům přikládáme prioritu. Pokud vám v iDokladu některá funkce schází nebo máte nápad na vylepšení, neváhejte se na nás obrátit třeba na Facebooku.

Jak nyní vypadá tvorba dokladů v mobilním aplikaci v praxi?

Pokud zahajujete zakázku vytvořením nabídky (dělají to například řemeslníci), v iDokladu to uděláte jednoduše tím, že po otevření nové cenové nabídky vyberete zákazníka a položky z dopředu vytvořeného ceníku. K nabídce můžete doplnit i přílohu v různých formátech – klidně prostřednictvím mobilu pořídíte fotku a vložíte ji do přílohy. Po odeslání se změní stav nabídky z vytvořené na odeslanou a počkáte, zda klient nabídku schválí.

Jakmile ji schválí, vytvoříte přímo z nabídky zálohovou fakturu nebo rovnou fakturu vydanou. Pokud ve faktuře prodáváte položku s vazbou na sklad, zboží se v iDokladu automaticky vyskladní.

Jakmile chcete fakturu odeslat, vyexportujete ji do PDF a iDoklad ji odešle klientovi způsobem, který máte nastavený ve webové verzi iDokladu – buď jako přílohu e-mailu nebo jako odkaz v e-mailu. Když potřebujete částku na faktuře zpětně snížit, můžete z aplikace vystavit dobropis. Jednoduše si vyberete vydanou fakturu a stisknete tlačítko Dobropis. iDoklad vytvoří jeho návrh a vy jen dopíšete zdůvodnění a doplníte částku.

V přehledném dashboardu pak můžete průběžně kontrolovat, kolik vám klienti na fakturách ještě dluží. Díky tomu víte o všech platbách na jednom místě. Abyste měli o financích ještě větší přehled, můžete v iDokladu evidovat i přijaté faktury – buď načtením jejich QR kódu, nebo je přepíšete ručně. Pak už o svých příjmech a výdajích víte úplně všechno.

Jaké jsou výhody nového tmavého režimu?

Tmavý režim je v posledních letech mezi mobilními aplikacemi velkým hitem – někteří lidé už si na něj tak zvykli, že chceme, aby iDoklad patřil mezi ty aplikace, které jim to umožní. Přeskakování mezi tmavými a světlými aplikacemi nebývá uživatelsky příjemné.  Tmavý režim má ale i další dvě výhody – když přes den, a zejména před spaním, příliš dlouho koukáte na světlý displej, má to podle lékařů negativní vliv na váš spánek. Takže chceme, aby se uživatelé dobře vyspali, i pokud s iDokladem pracují ve večerních hodinách. 

Druhá výhoda je, že tmavý režim šetří baterii telefonu. Pokud vám zbývá na telefonu 10 % baterie, nemáte u sebe powerbanku a potřebujete odeslat faktury, tmavý režim vám ušetří drahocenné zbytky energie.

Jak si mohou uživatelé nové funkce vyzkoušet?

Pokud mobilní aplikaci iDokladu používáte, ale dark mode ještě nemáte k dispozici, aktualizujte si mobilní aplikaci na nejnovější verzi.  Pokud jste dosud používali pouze webovou verzi, tak je nejvyšší čas si aplikaci stáhnout – najdete ji v App Store i Google Play. A pokud jste iDoklad ještě nevyzkoušeli, první dva měsíce od nás máte zdarma – stačí, když se registrujete na idoklad.cz.

 

Stáhnout pro AndroidStáhnout pro iOS

Související články

Lepší přehled o podnikání v mobilní appce a další novinky

03. 04. 2024 2 minuty čtení 10
Přečíst článek

Připravujeme iDoklad na změny DPH: po Novém roce si zkontrolujte sazby

18. 12. 2023 1 minuta čtení 116
Přečíst článek

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *